تبلیغات متنی
آزمون علوم پایه دامپزشکی
ماسک سه لایه
خرید از چین
انجام پروژه متلب
حمل خرده بار به عراق
چت روم
ایمن بار
Bitmain antminer ks3
چاپ ساک دستی پلاستیکی
برتر سرویس
لوله بازکنی در کرج
علت گردن درد چیست؟ چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟
 
خبری
زندگی مگ
 
 
پنجشنبه 9 شهريور 1402 :: 13:50 ::  نويسنده : زندگی مگ

گردن درد یکی از دردهایی بوده که این روزها بسیار شایع است. عواملی مانند وضعیت نامناسب بدن به دلیل خم شدن هنگام استفاده از رایانه، تنگ شدن کانال نخاعی، التهاب عضلانی، فشار یا ضربه، آرتریت، دیسک و مواردی از این قبیل ممکن است باعث ایجاد این‌گونه دردها شود. در این مطلب از مجله جوان ایرانی تمامی علت‌های درد گردن را بررسی می‌کنیم و برای آن‌ها راهکارهای درمانی ارائه می‌دهیم. همچنین به شما شرح می‌دهیم که چه زمانی به پزشک مراجعه کنید.

 

 

علائم گردن درد چیست؟

فردی که دچار گردن درد می‌شود معمولاً یک درد مداوم یا درد خنجری یا سوزش را تجربه می‌کند. همچنین درد تیراندازی که از گردن تا شانه‌ها و بازو می‌رسد نیز ممکن است فرد را درگیر کند.

 

علائم دیگری که ممکن است در فردی که دچار گردن درد شده ایجاد شود، شامل سردرد، سفتی در گردن، شانه‌ها و قسمت بالای کمر است. همچنین بیمار نمی‌تواند گردن خود را بچرخاند یا اینکه سر خود را کج کند. ازجمله علائم دیگر که فرد را ممکن است درگیر کند، احساس بی‌حسی یا سوزن سوزن شدن در شانه‌ها یا بازوها است. 

 

علت گردن درد چیست؟

 

 

یکی از علت‌های شایع گردن درد، کشیدگی یا تنش عضلانی است. فعالیت‌های روزمره تأثیر بسیار زیادی بر ایجاد این نوع درد دارد. خم شدن روی میز و هنگام استفاده از رایانه فشار بسیار زیادی بر روی گردن وارد می‌کند. همچنین عادات بعد خوابیدن نیز باعث ایجاد این نوع درد می‌شود.

 

دقت کنید که درد گردن ممکن است ناحیه ستون فقرات گردن را تحت تأثیر قرار دهد. همچنین مفاصل رباط‌ها یا ماهیچه‌ها را درگیر می‌کند.

 

علت شایع گردن درد را به طور خلاصه در این بخش برای شما عزیزان بیان می‌کنیم.

 

شایع‌ترین علت گردن درد:

 

افزایش سن

فشار فیزیکی

استرس

آرتریت روماتوئید

دیسک گردن

پوکی استخوان

فیبرومیالژیا

تنگ شدن کانال نخاعی

اسپوندیلوزیس

حمله قلبی

التهاب عضلانی

کشیدگی یا ضربه

البته در موارد بسیار نادری این نوع درد ممکن است نشانه سرطان یا مننژیت باشد. به طور کلی اگر شما عزیزان با مشکلات جدی گردن دست و پنجه نرم می‌کنید، حتماً با یک متخصص مشورت کنید. بهتر است با نزد جراح مغز و اعصاب بروید تا معاینه دقیق از شما به عمل آورد.جوان ایرانی (irjavan.com)

 

در ادامه این مطلب برخی از دلایل گردن درد را با هم بررسی می‌کنیم.

 

افزایش سن

با بالا رفتن سن احتمال ساییدگی و پارگی طبیعی ممکن است باعث تحلیل رفتن قسمت‌هایی از ستون فقرات گردن شود. با گذشت زمان و افزایش سن استرس و اضطراب افراد باعث ضعیف شدن دیسک‌های ستون فقرات شده و به فرد فشار عصبی زیادی وارد می‌شود. در واقع فشار عصبی و تحلیل رفتن قسمت‌هایی از ستون فقرات گردن باعث درد در این ناحیه می‌شود.

 

فشار فیزیکی

اگر در طول فعالیت‌های زندگی روزمره فعالیت‌های تکراری انجام دهید که باعث استفاده بیش از حد از عضلات گردن شود، همچنین وضعیت نامناسب که باعث سفتی و درد این ناحیه شود، به عنوان مثال اگر برای مدت طولانی از صفحه نمایش کامپیوتر کار کنید یا اینکه به گوشی به موبایل خیره می‌شوید، دچار گردن درد خواهید شد.

 

استرس‌های روزمره

در برخی از مواقع استرس و اضطراب‌های روزمره باعث سفتی و درد عضلات گردن می‌شود. برخی از افراد علت گردن درد خود را نمی‌دانند، اما اگر فعالیت‌های خودشان را تحت نظر قرار دهند متوجه استرس‌های روزمره خود خواهند شد.

 

سایر شرایط سلامتی

همچنین گردن درد ممکن است به دلیل بیماری‌هایی مانند آرتریت روماتوئید سرطان و مننژیت باشد.

 

توجه کنید:

 

آسیب مهره‌های گردن در موارد شدید ممکن است منجر به فلج دائمی شود‌.پیشگیری از ایجاد گردن درد

 

 

همان‌طور که می‌دانید پیشگیری بهتر از درمان است. بنابراین سعی کنید از ایجاد گردن درد پیشگیری کنید. در ادامه این مطلب از مجله جوان ایرانی به راهکارهایی برای جلوگیری از گردن درد می‌پردازیم.

 

تحرک داشته باشید

اگر گردن درد دارید، نیاز است که در طول روز فعال باشید. علاوه بر اینکه تمرینات ورزشی را انجام می‌دهید، اگر شغلی دارید که مستلزم نشستن طولانی‌مدت است، هر از چند گاهی از جای خود بلند شده و به اطراف حرکت کنید. سپس کل بدن از جمله عضلات گردن را بکشید‌.

 

عدم حمل وزنه‌های سنگین

به هیچ وجه وزنه‌های اجسام سنگین روی شانه خود قرار ندهید. به عنوان مثال چمدان، کیف، کتاب و هر چیزی که سنگین است را حمل نکنید. شما عزیزان می‌توانید از چمدان یا کیف‌های چرخ‌دار استفاده کنید.

 

نگه داشتن وضعیت بدنی مناسب

برای بهبود وضعیت بدنی خود در طول روز تلاش کنید. به عنوان مثال هنگام استفاده از وسایل الکترونیکی مانند رایانه یا تلفن همراه طوری بنشینید که نیاز نباشد گردن خود را بسیار خم کنید. یا فشار بسیار زیادی بر روی این ناحیه وارد نکنید‌ همچنین هنگام نشستن شانه‌های خود را در یک راستا قرار داده و پشت خود را صاف نگه دارید تا به گردن شما فشار وارد نشود.

 

صندلی خود را طوری قرار دهید تا موقع رانندگی وضعیت گردن شما در جایگاه مناسبی قرار گیرد‌.

 

 

 

زمان مراجعه به پزشک در گردن درد

اگر گردن درد شما همراه با سوزن سوزن شدن و بی‌حسی در بازوها یا ضعف در این ناحیه و شانه‌های شما است، حتماً به جراح مغز و اعصاب مراجعه کنید.

 

همچنین پس از آسیب یا ضربه به سر، تب یا سردرد همراه با گردن درد، سفت شدن گردن، احساس درد در یکی از دست‌ها، احساس گزگز، بی‌حسی یا ضعف در بازوها و دست‌ها به پزشک جراح مغز و اعصاب مراجعه کنید.

 

همچنین اگر درد گردن شما به داروهای مسکن بدون نسخه هیچ پاسخی نمی‌دهد و پس از یک هفته بهبود نیافتید، همچنین دچار ضعف دست یا از دست دادن هماهنگی در بازوها یا دست‌ها شدید نیز به پزشک متخصص مراجعه کنید.

نحوه تشخیص علت گردن درد

 

 

برخی از بیماران هنگامی‌که با احساس درد گردن به پزشک مراجعه می‌کنند، با یک نسخه پزشک درمان می‌شوند‌‌. برخی دیگر نیاز به فیزیوتراپی، تصویربرداری و آزمایش‌هایی نظیر اشعه ایکس، اسکن، توموگرافی، دیسکو گرافی، الکترومیوگرافی و مواردی از این قبیل هستند.

 

سؤال در مورد سابقه پزشکی افراد

معمولاً پزشکان یک سابقه پزشکی و یک معاینه فیزیکی برای تشخیص علت گردن درد انجام می‌دهند.

 

هنگام مراجعه به متخصص، او سؤال‌هایی را از شما در مورد سابقه بیماری‌هایی که دارید می‌پرسد. آن‌ها ممکن است در مورد دیسک گردن نیز سؤالاتی بپرسند یا ممکن است از سایر فعالیت‌هایی که باعث می‌شود گردن شما تحت‌فشار قرار گیرند، نیز سؤالاتی بپرسند.

 

انجام معاینه فیزیکی

پزشک از شما یک معاینه فیزیکی به عمل می‌آورد و درواقع تراز بودن سر و گردن شما را موردبررسی قرار می‌دهد. همچنین پزشک از شما درخواست می‌کند که کردن خود را حرکت دهید تا دامنه حرکتی شما را مشاهده کند.

 

تصویربرداری

اگر پزشک مشکوک به آسیب جدی به گردن و یا درد شدیدی شود که بهبود نمی‌یابد، ممکن است از داخل گردن شما عکس بگیرد. اما به طور کلی آزمایش و تصویربرداری برای شناسایی علت ایجاد درد گردن به هیچ وجه ضروری نیست.

 

اشعه ایکس

اشعه ایکس می‌تواند هر نوع مشکلی که در بافت‌های نرم و یا استخوان‌های گردن ایجاد شده را نشان دهد‌‌ همچنین می‌تواند مشکلات مربوط به شکستگی‌ها و یا لغزش دیسک‌ها را به خوبی نمایش دهد‌.

 

تصویربرداری رزونانس مغناطیسی یا ام آر آی

هنگامی‌که پزشک برای شما ام آر آی تجویز می‌کند، قصد دارد مشکلات نخاع، اعصاب، مغز استخوان و بافت نرم گردن را تشخیص دهد. پزشک قصد دارد تشخیص دهد که آیا دیسک از جای خود حرکت کرده است یا خیر. همچنین علائم عفونت، کیست یا تومور و توده‌هایی که باعث ایجاد این نوع درد در گردن شما هست را بررسی می‌کند.

 

توموگرافی کامپیوتری سی تی اسکن

اگر ام آر آی در دسترس نباشد یا به هر دلیلی دکتر تشخیص ندهد که ام آر آی برای شما تجویز کند، معمولاً از سی تی اسکن بهره می‌برد.

 

در این صورت پزشک مشکلاتی که باعث ایجاد گردن درد برای شما می‌شود را تشخیص می‌دهد.

 

تست‌های آزمایشگاهی

برخی از تست‌ها که در آزمایشگاه انجام می‌شود مانند شمارش کامل خون، آزمایش ادرار و آزمایش‌های مرتبط با التهاب می‌تواند به متخصص کمک کند تا علت گردن درد را متوجه شود. در این صورت هر دردی به غیر از آسیب‌های اسکلتی عضلانی مانند عفونت‌ها، بیماری‌های روماتولوژیکی یا سرطان‌ها را شناسایی می‌کند.

 

 

 

درمان پزشکی گردن درد

اکثر افرادی که دچار گردن درد هستند با درمان‌های خانگی بهبود می‌یابند، اما برخی از افراد نیاز است که به پزشک مراجعه کنند تا به صورت تخصصی علت آن بررسی شده و پزشک متبحر بهترین راهکارهای درمانی را به شما توصیه کند. در این مطلب از مجله جوان ایرانی به برخی از این راهکارها می‌پردازیم‌‌.

 

داروهای ضد درد و شل کننده عضلات

پزشکان برای کاهش درد و التهاب گردن و همچنین شل شدن عضلات داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی تجویز می‌کنند‌. در این صورت عضلات گردن بهبودیافته و در اکثر اوقات گردن درد شما درمان می‌شود.

 

فیزیوتراپی

ممکن است برای شما عزیزان فیزیوتراپی نیاز باشد. در فیزیوتراپی یک مربی تناسب‌اندام، برای شما تمرینات و حرکاتی را آموزش می‌دهد که باعث تقویت عضلات و تاندون‌های گردن می‌شود. در این صورت انعطاف‌پذیری شما نیز بهبود می‌یابد.

 

تزریق استروئید

اگر در نزدیکی ریشه‌های عصبی گردن استروئید تزریق شود، التهاب کاهش‌یافته و درنتیجه گردن درد را تسکین می‌دهد.

 

درمان‌های جایگزین

در برخی از موارد پزشک، طب سوزنی را برای تسکین درد یا التهاب تجویز می‌کند. همچنین گاهی برای کمک به شل شدن ماهیچه‌های سفت شده ماساژ درمانی مفید است.

 

جراحی گردن

در اکثر مواقع گردن درد افراد نیازی به جراحی ندارد. اگر یک یا چند مهره در ستون فقرات از جای خود خارج شده باشد یا اینکه به اعصاب شما فشار بسیار زیادی وارد شده باشد، نیاز به جراحی است. در واقع اگر بیمار به درمان‌هایی که برای گردن درد تجویز می‌شود هیچ پاسخی ندهد و چنین فردی تسکین نیابد ممکن است نیاز به جراحی باشد. اگر بیمار یا در راه رفتن دچار مشکل شود، نیاز به جراحی است. همچنین اگر بیمار دچار علائم عصبی پیشرونده‌ای شود، بازوها و پاها را درگیر کرده و ممکن است نیاز به جراحی داشته باشد.

 

البته دقت کنید بیمار قبل از جراحی برای برطرف کردن درد گردن، اگر سیگار می‌کشد باید سعی کند آن را ترک کند. زیرا سیگار باعث می‌شود که روند بهبودی فرد کاهش‌یافته و به ستون فقرات آسیب بسیار زیادی وارد شود. همچنین اگر بیمار دچار اضافه وزن است، حتماً باید وزن خود را قبل از عمل جراحی کاهش دهد.

 

درمان‌های غیر جراحی

معمولاً گردن درد مشکل خاصی ایجاد نمی‌کند و در واقع تهدیدکننده زندگی نیست. اغلب اوقات این نوع درد با مرور زمان و درمان‌هایی که پزشک پیشنهاد می‌دهد برطرف خواهد شد.

 

اگر شما عزیزان به پزشک مراجعه کنید، درمان‌های غیر جراحی باعث می‌شود که بسیاری از علائم شما کاهش پیدا کند. همچنین پزشک داروهایی برای کاهش التهاب یا درد و شل کننده عضلات برای شما تجویز می‌کند که باعث بهبودی وضعیت شما می‌شود. حتی در برخی از مواقع استروئیدهای اپیدورال نیز توصیه می‌شود.

 

درمان‌های غیر جراحی معمولاً برای ۶ تا ۸ هفته ادامه دارد. اما اگر پس از آن بیمار دچار بی‌حسی در بازوهای پاها شده و یا همچنین دچار ضعف یا بی‌حسی گردن شد، حتماً به جراح مغز و اعصاب مراجعه ‌کند.

 

درمان‌های خانگی برای تسکین گردن درد

 

 

علاوه بر درمان‌هایی که توسط پزشک ارائه می‌شود و مصرف داروهای مسکن، می‌توانید در منزل نیز یک سری اقداماتی را انجام دهید تا گردن درد شما تسکین یابد.

 

گرما درمانی

سعی کنید دوش آب گرم بگیرید یا اینکه حوله داغ و یا پد گرم کننده را بر روی جایی از گردن که درد می‌کند قرار دهید. اجازه دهید به مدت ۱۵ دقیقه در آن محل بماند. در این صورت ماهیچه‌های شما شل شده و جریان خون تقویت پیدا می‌کند.

 

سرما درمانی

برای برخی از افراد سرما درمانی نیز بسیار مناسب است و گردن درد آن ها را تسکین می‌دهد. اینگونه افراد باید هر چند ساعت یکبار یک بسته یا کیسه یخ زده را به مدت ۱۵ دقیقه بر روی گردن خودشان قرار دهند. با انجام این کار، التهاب و تورم در ناحیه کاهش می‌یابد‌.

 

کاهش استرس

مدیتیشن، تمرینات تنفسی و یوگا از جمله تمریناتی است که به کاهش تنش و استرس در بدن شما کمک بسیار زیادی می‌کند و در نتیجه باعث تسکین گردن درد می‌شود.

 

ورزش کردن

در همین ابتدا ذکر این نکته ضروریست که اگر آسیب جدی به گردن شما وارد شده یا فشار عصبی بسیار زیادی دارید، ورزش نکنید. اما شما عزیزان برای دردهای ساده می‌توانید در مورد تمرینات گردن تحقیق کنید و با فعالیت‌های ورزشی درد گردن خود را تسکین دهید.

 

ترک سیگار

استعمال دخانیات و سیگار به ساختار استخوانی شما آسیب بسیار زیادی وارد می‌کند. در این صورت روند بهبودی شما کاهش می‌یابد. اگر سیگار می‌کشید باید بدانید که روند بهبودی شما بسیار کند است، بنابراین سعی کنید سیگار را ترک کنید.

 

بهبود وضعیت خواب

سعی کنید در هنگام خوابیدن اگر از پشت یا پهلو می‌خوابید از یک بالش برای حمایت از سر خود استفاده کنید. بهتر است سر و گردن شما یا بقیه بدنتان در یک راستا قرار بگیرد. اگر به پشت می‌خوابید، یک بالش زیر زانوهای خود قرار دهید تا فشار اضافی بر روی گردن شما وارد نشود.

 

 

 

گردن درد اورژانسی چگونه است؟

در برخی از مواقع گردن درد شما نیاز به بررسی اورژانسی دارد و باید سریع به پزشک مراجعه کنید. هنگام درد گردنی که پس از تصادف ایجاد می‌شود، همچنین اگر کنترل روده یا مثانه خود را از دست می‌دهید باید سریع به پزشک مراجعه کنید. اگر تب، لرز یا کاهش وزن غیر قابل توضیح دارید، همچنین در بازوها، شانه‌ها یا پاها احساس بی‌حسی یا سوزن سوزن شدن دارید نیز باید بدانید که این وضعیت بسیار اورژانسی است. همچنین اگر بعد از یک هفته بهبود نیافتید و با داروهای بدون نسخه بهتر نشدید به پزشک مراجعه کنید. اگر سردرد، سرگیجه حالت تهوع یا استفراغ همراه با گردن درد دارید این وضعیت حالت اورژانسی است. در این حالت نیز باید سریع به پزشک مراجعه کنید.

علت گردن درد چیست؟ چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

 


برچسب ها : ,
آرشيو وبلاگ
آمار
تعداد آنلاین : 1
بازدید امروز : 214
بازدید دیروز : 787
بازدید هفته : 214
بازدید کل : 222754
تعداد پست ها : 50
تعداد نظرات : 1