تبلیغات متنی
آزمون علوم پایه دامپزشکی
ماسک سه لایه
خرید از چین
انجام پروژه متلب
حمل خرده بار به عراق
چت روم
ایمن بار
Bitmain antminer ks3
چاپ ساک دستی پلاستیکی
برتر سرویس
لوله بازکنی در کرج
همه چیز درباره سونوگرافی
 
خبری
زندگی مگ
 
 
شنبه 27 خرداد 1402 :: 12:42 ::  نويسنده : زندگی مگ

 


سونوگرافی یک تکنیک تصویربرداری است که در زمینه پزشکی استفاده می شود. این روش از تصویربرداری اولتراسوند با فرکانس بالا استفاده می کند. بنابراین، معایب احتمالی روش های تصویربرداری دیگر که از اشعه ایکس استفاده می کنند را ندارد.

بخشی از ابزار به نام پروب روی بدن بیمار قرار می گیرد. با قرار دادن پروب بر روی بدن، امواج اولتراسوند به داخل بدن و به سمت اندام مورد نظر فرستاده می شود. امواج مافوق صوت به دستگاه گیرنده برمی گردند و پردازنده آنجا با استفاده از کامپیوتر و نرم افزار مخصوص امواج فراصوت دریافتی را به تصویر تبدیل می کند. به این ترتیب تصاویری از اندام های داخلی بدن بیمار ایجاد می شود که به پزشک در تشخیص کمک زیادی می کند.

مشاهده جنین در دوران بارداری یکی از کاربردهای این روش تصویربرداری است. همچنین برای بررسی قلب، کلیه ها، کبد، رگ های خونی و سایر اندام های بدن استفاده می شود.

در این مقاله اطلاعات جالبی در مورد این روش کاربردی و پرکاربرد تجسم ارائه می دهیم. ممنون که با ما آمدید

طبقه بندی کلی سونوگرافی

برای روشن شدن کاربرد روش اولتراسوند، یک طبقه بندی کلی ارائه می دهیم. این دسته به شما در درک بهتر کاربرد این روش ضبط کمک می کند. انواع مختلف تکنیک های اولتراسوند عبارتند از:

Ama-Ultras we-Transwaginal

سونوگرافی به طور گسترده ای برای ارزیابی وضعیت مادر و جنین در دوران بارداری استفاده می شود. سونوگرافی ترانس واژینال اغلب در مراحل اولیه بارداری استفاده می شود. در این روش از داخل رگ تصاویر گرفته می شود.

سونوگرافی معمولی

در یک سونوگرافی معمولی، پروب ها در قسمت های مختلف شکم قرار می گیرند. هدف از این روش ایجاد تصاویر دو بعدی از جنین در حال رشد است.

سونوگرافی ویژه

سونوگرافی مخصوص در واقع همان سونوگرافی معمولی است. اما در سونوگرافی ویژه، هدف پزشک بررسی و نتیجه گیری در مورد یک مشکل مبهم و مشکوک است. به عبارت دیگر، این روش نیاز به تصویر دقیق تری دارد که ممکن است در سونوگرافی معمولی امکان گرفتن آن وجود نداشته باشد.

سونوگرافی تخصصی با تجهیزات پیچیده تر و پیچیده تری انجام می شود و تصاویر مطابق میل پزشک تهیه می شود.

سونوگرافی رنگی یا داپلر رنگی

اگر این سوال را دارید، داپلر خواب چیست؟ ما به سوال شما پاسخ داده ایم. در سونوگرافی داپلر رنگی تصاویری از حرکت بافت ها و قسمت های متحرک بدن تهیه می شود. برای مثال بررسی جهت و حرکت جریان خون با استفاده از این نوع سونوگرافی انجام می شود. کاربرد اصلی این روش تصویربرداری بررسی جریان خون در وریدها است. سونوگرافی داپلر در بیماران مبتلا به مشکلات عروقی مانند بیماری عروق کرونر استفاده می شود.

این نوع سونوگرافی برای بررسی جریان خون و وضعیت لخته شدن خون در وریدهای بیمارانی که دچار حمله قلبی یا سکته شده اند استفاده می شود.

شرایطی که پزشکان برای استفاده از این سیستم سونوگرافی انتخاب می کنند عبارتند از:

گردش خون پس از سکته مغزی

به دنبال لخته های خون در اندام های فوقانی و تحتانی مانند پاها باشید.

ارزیابی میزان و سرعت جریان خون در کلیه ها.

بررسی مشکلات وریدی مانند واریس؛

او رگ های خونی مسدود شده را در تمام قسمت های بدن مانند گردن، دست ها و پاها پیدا کرد.

سونوگرافی سه بعدی

سونوگرافی سه بعدی معمولاً برای بررسی مشکلات آناتومیکی استفاده می شود. این روش اولتراسوند مشخص می کند که کدام اختلال آناتومیک در جنین وجود دارد.

در سونوگرافی سه بعدی از پروب های ویژه استفاده می شود. در این روش سونوگرافی با استفاده از نرم افزار مخصوص تصویر سه بعدی تهیه می شود.

این روش سونوگرافی برای ارائه تصویر دقیق و واضح تر از جنین در حال رشد در رحم مادر استفاده می شود.

اهمیت سونوگرافی سه بعدی:

دانستن تشخیص در زمان خطا؛

تصمیم گیری در مورد ادامه بارداری بر اساس تشخیص ناهنجاری ها؛

تصمیم گیری در مورد جراحی داخل رحمی؛

شما می توانید تمام اندام های کودک را از سر تا پا مشاهده کنید.

مادران علاقه مند به سونوگرافی سه بعدی و دیدن جزئیات بیشتر در مورد جنین خود هستند. هنوز ثابت نشده است که آیا سونوگرافی سه بعدی برای مادر و جنین مضر است یا خیر. اما توصیه می شود که مادران از سونوگرافی سه بعدی بدون تجویز پزشک خودداری کنند.

اکوکاردیوگرافی امسال لا

آناتومی و عملکرد قلب در طی اکوکاردیوگرافی جنین بررسی شد.

در هفته 16-18 بارداری، قلب جنین به دقت بررسی می شود. اگر سونوگرافیک مشکوک یا مشکوک به مشکلات قلبی جنین را تشخیص دهد، اکوکاردیوگرافی جنین را تجویز می کند.

در این ماه ها قلب جنین بسیار کوچک است و برای ارزیابی دقیق تری نیاز به تصاویر دقیق و دقیق تری است. با اکوکاردیوگرافی تصاویر دقیق تری از قلب جنین تهیه می شود که پاسخگوی نیاز پزشک است.
 

سایر شرایطی که در آنها استفاده از اکوکاردیوگرافی جنین توصیه می شود:

اگر مادر از داروهایی استفاده کند که خطر نقص قلبی در جنین را افزایش می دهد.

اگر مادر مبتلا به دیابت باشد و این بیماری خطر نقص مادرزادی قلبی را در کودک افزایش می دهد. در این مورد از اکوکاردیوگرافی جنین برای تایید سلامت قلب جنین استفاده می شود.

در شرایطی که مشکلات مادرزادی قلبی در والدین یا سایر فرزندان خانواده تشخیص داده شده است، از این روش تصویربرداری برای بررسی دقیق‌تر قلب جنین متولد نشده استفاده می‌شود تا اطمینان حاصل شود که قلب سالم است.

سونوگرافی پویا سه بعدی یا چهار بعدی

این تکنیک تصویربرداری توسط مادر برای مشاهده صورت و حرکات جنین قبل از تولد استفاده می شود. اسکنرهای مورد استفاده در سونوگرافی پویا سه بعدی یا چهار بعدی بسیار خاص هستند.

چرا از سونوگرافی در زنان باردار استفاده می شود؟

ارزیابی وضعیت نوزاد و مادر در دوران بارداری بسیار مهم است. در گذشته، قبل از اینکه روش های پیشگیری از بارداری ایجاد شود، مادران تا زمان تولد جنسیت نوزاد خود را نمی دانستند.

امروزه بسیاری از تکنیک های تصویربرداری در پزشکی استفاده می شود. این مرکز تصویربرداری از رادیوگرافی، سی تی اسکن، ام آر آی و ماموگرافی برای تصویربرداری و تشخیص پزشکی استفاده می کند.

این روش ها با توجه به نیاز بیمار و ویژگی های روش مورد نظر استفاده می شوند.

در میان این روش ها، سونوگرافی بهترین اطلاعات را در مورد جنین در رحم به مادر می دهد. ضمناً با توجه به اینکه در این روش تصویربرداری از امواج اولتراسوند استفاده می شود، ضمانت عدم ضرر برای جنین و مادر وجود دارد.

اما سونوگرافی توسط مادران باردار برای ثبت وضعیت جنین استفاده نمی شود این روش تصاویری از محتویات معده ارائه می دهد که برای درمان بسیار مهم است.
 

سونوگرافی و محاسبه سن بارداری

محاسبه سن حاملگی توسط سونوگرافی از دیگر کاربردهای این روش تصویربرداری است. بین هفته های 10 تا 14 بارداری از سونوگرافی برای تعیین سن بارداری استفاده می شود. به این سونوگرافی هفته دوازدهم نیز می گویند.

معمولا سونوگرافی برای تعیین سن بارداری اولین سونوگرافی برای مادران است. البته اگر مشکلاتی مانند خونریزی یا مشکلات دیگری در اوایل بارداری مادر مشاهده می شد، معمولاً مادر قبلا سونوگرافی شده بود. حتی اگر مادر سابقه سقط داشته باشد، احتمالا قبل از این سونوگرافی برای بررسی وضعیت بارداری مادر و جنین انجام شده است.

دقت سونوگرافی برای تعیین سن بارداری

این روش سونوگرافی در حال حاضر بهترین راه برای تعیین تاریخ تولد است.

در واقع هدف از این سونوگرافی این است که مشخص شود مادر چند هفته باردار است. اگر مادر پریودهای نامنظم داشته باشد یا از قرص ها و داروهای خاصی استفاده کرده باشد، محاسبه سن حاملگی بر اساس آخرین قاعدگی نادرست است.

سونوگرافی دوران بارداری تاریخ دقیق بارداری را به شما می گوید. در صورتی که تاریخ محاسبه شده توسط مادر بر اساس آخرین قاعدگی با سونوگرافی متفاوت باشد، محاسبه سونوگرافی مبنای تعیین مدت بارداری و تعیین تاریخ تولد خواهد بود.

تعیین سن تولد سونوگرافی نیز اطلاعاتی را ارائه می دهد. این اطلاعات شامل:

ممکن است قلب جنین در حال تپیدن باشد یا نباشد

آیا رشد جنین طبیعی است یا خیر؟

وضعیت دست و پای نوزاد چگونه است و چگونه قرار می گیرند؟

امکان دیدن سل و وضعیت آن وجود دارد.

امکان مشاهده وضعیت جمجمه وجود دارد.

امکان مشاهده دیواره شکم وجود دارد.

وضعیت دوقلو یا چندقلو یک کودک مشخص می شود.

اما باید در نظر داشت که سونوگرافی برای تعیین سن بارداری برای مشاهده ناهنجاری استفاده نمی شود.
 

.

سونوگرافی غیر طبیعی

سونوگرافی غیر طبیعی یکی از سونوگرافی های طبیعی در دوران بارداری است. اگر می خواهید بدانید سونوگرافی غیرطبیعی چیست، باید بگویید که با این نوع تصویربرداری، پزشک تمام اندام ها و اندام های جنین را از نظر سلامت بررسی می کند و با اندازه گیری اندام ها، رشد طبیعی آنها را بررسی می کند.

آیا می دانستید سونوگرافی غیرطبیعی در هفته های اول بارداری انجام می شود؟ اما می توان آن را در هفته 18 به 20 بارداری به تعویق انداخت. اطلاعات غیر طبیعی سونوگرافی عبارتند از:

اطلاعاتی که از سونوگرافی غیرطبیعی در مورد وضعیت جنین و عیوب احتمالی بدست می آید عبارتند از:

شکاف لب یا لب شکری؛

نقص در رشد کافی دیواره شکم به گونه ای که قسمت هایی از شکم مانند روده و کبد از حفره شکم خارج می شود.

رشد ناکافی دست ها و پاها؛

نقص رشد در نخاع؛

نقص رشد در بالای جمجمه

تحقیق در مورد رشد و ساختار مغز کودک؛

کمبود رشد یا رشد ناقص کلیه.

وجود یک حفره در ناحیه شکم و عضله ای که قفسه سینه را جدا می کند.

ناهنجاری های کروموزومی مانند سندرم ادواردز و سندرم پاتو.

مشکلات و نقایص قلبی مانند نقص دریچه قلب، نقص در رشد دهلیزها و بطن ها.

ناراحتی معده؛

شکم جنین را چک کنید تا ببینید آیا مایع آمنیوتیک توسط جنین بلعیده شده است؟

ستون فقرات جنین را در بخش های طولی و عرضی بررسی کنید و از استفاده از سوزن اطمینان حاصل کنید.
 

سونوگرافی NT

این نوع سونوگرافی یک روش اولتراسوند برای تشخیص و پایش ناهنجاری های کروموزومی قبل از تولد نوزاد است. شناخته شده ترین و شناخته شده ترین اختلال کروموزومی شایع در نوزادان، سندرم داون است. سندرم پاتوس و ادواردز نیز با این نوع سونوگرافی مشخص می شود.

بهترین زمان برای انجام این سونوگرافی بین هفته 11 تا 13 بارداری است. سونوگرافی NT معمولا با اندازه گیری بافت در رحم جنین در حال رشد انجام می شود.

ضخامت متوسط ​​گردن جنین در حال رشد 12.8 میلی متر است. اگر ضخامت گردن جنین بیشتر از این مقدار باشد به این معنی است که جنین احتمال ناهنجاری های کروموزومی را دارد.

توجه داشته باشید که 13 درصد از کودکان با تعداد NT بیشتر از تعداد مشخص شده، ناهنجاری کروموزومی نداشتند. بنابراین، سونوگرافی به پزشک کمک می کند تا احتمال ناهنجاری را تشخیص دهد. آزمایشات و معاینات بیشتر در این زمینه به پزشک کمک می کند تا به نتیجه قطعی برسد.

ام آر آی در دوران بارداری

بسیاری از ناهنجاری ها با انجام MRA از هفته 17 یا 18 بارداری تشخیص داده می شوند MRI روشی مکمل سونوگرافی در دوران بارداری است اگر ناهنجاری هایی با سونوگرافی تشخیص داده شود که پزشک در مورد صحت آنها شک کند، MRI اولتراسوند اطلاعات پزشک را تکمیل می کند.

ناهنجاری های شناسایی شده در این روش عبارتند از:

ناهنجاری های مغز، مانند بزرگ شدن بطن های مغز؛

اختلالاتی که منجر به انسداد مایع مغزی نخاعی می شود.

نخاع و تومورهای این ناحیه مانند میلومننگوسل (نقص لوله عصبی جنین)؛

ناهنجاری های قفسه سینه، مانند پارگی و ناقص بودن دیافراگم.

معنی این نوع تصاویر

اگر این ناهنجاری در جنین مشاهده شود، با رفع ناهنجاری و بستن جنین با جراحی قابل درمان است. یکی از دلایل کاهش تولد نوزادان دارای نقص، استفاده از تشخیص قبل از تولد و روش های درمانی مشابه است.

همچنین این امکان وجود دارد که نوزاد بلافاصله پس از تولد برای درمان و رفع عیوب تحت عمل جراحی قرار گیرد. به این ترتیب درمان کودک بدون اتلاف وقت آغاز می شود.

به عنوان مثال، برخی از شرایط، مانند پارگی دیافراگم، می تواند باعث ناراحتی شدید تنفسی در نوزادان شود. اگر این نقص قبل از تولد نوزاد تشخیص داده شود، پس از تولد نوزاد با جراحی مشکل برطرف می شود. اگر پارگی دیافراگم در دوران جنینی تشخیص داده نشود، ممکن است نوزاد پس از تولد قبل از شناسایی علت دیسترس تنفسی بمیرد.
 

مزیت دیگر این روش تصویربرداری این است که نه تنها مشکلات و ناهنجاری های جنینی تشخیص داده می شود، بلکه احتمالاً بسیاری از مشکلات مادر با این روش شناسایی می شوند.

برخی از ناهنجاری های بدن مادر در دوران بارداری که توسط MRI مشخص می شود عبارتند از:

انسداد کلیه یا هیدروفر؛

مشکلات داخل لگن؛

وجود توده و تومور در نواحی هدف تصویر.

وضعیت جنین در هفته 30 بارداری

در هفته 30 بارداری، نوزاد شما تنها 10 هفته دیگر فاصله دارد. در این زمان تمام اندام های جنین کامل شده و جنین منتظر تشکیل و رشد اندام های جدید نیست. کودک شما منتظر به دنیا آمدن است. واضح است که رشد زیادی قبل از تولد جنین صورت می گیرد. اما همه اعضا ایجاد شده اند.

در هفته 30 بارداری، ویژگی های جنین شما در این مرحله از بارداری عبارتند از:

وزن جنین 1400 گرم و اندازه آن 38-39 سانتی متر است.

در این زمان وزن دوقلوها 1200 گرم است.

حواس پنجگانه در جنین کامل است.

ناخن های کودک عالی هستند

اگر اندازه جنین تعیین شده توسط سونوگرافی در هفته سی ام بارداری با سن جنینی که بر اساس اولین روز آخرین قاعدگی مادر تعیین شده است مطابقت نداشته باشد، نشان دهنده عدم رشد جنین کافی است. اگر اختلاف این دو بیشتر از دو هفته باشد، نیاز به بررسی جدی تری دارد. با نگاهی به اهمیت هفته سی ام بارداری، حالا حتما متوجه شده اید که سونوگرافی هفته سی ام بارداری برای چیست؟

تغییرات در رشد جنین در هفته سی ام بارداری عبارتند از:

سلول های خاکستری به سرعت رشد می کنند.

جمجمه و سر جنین بزرگتر می شود.

شیارها و خطوط در مغز ایجاد می شود و مغز صاف می شود.

موها به تدریج مانند جنین برداشته می شوند.

مغز جنین شروع به تولید گلبول های قرمز می کند.

چشمان جنین باز است و مژه ها در حال رشد هستند.

از این هفته جنین به نور حساس می شود.

در این زمان، جنین هنوز در مایع آمنیوتیک شناور است و با بزرگ شدن و افزایش اندازه جنین، حجم مایع آمنیوتیک کاهش می یابد.

از این به بعد به دلیل زیاد شدن جنین و کاهش حجم حفره رحم ممکن است لگد جنین کاهش پیدا کند.

البته اگر لگدهای کودک فروکش کرد، لازم است این موضوع با پزشک در میان گذاشته شود و تحلیل موضوع به او واگذار شود. این برای اطمینان از عدم وجود مشکل در جنین ضروری است.

وضعیت مادر در هفته سی ام بارداری

برخی از تغییراتی که در هفته سی ام بارداری در مادر رخ می دهد عبارتند از:

ممکن است خستگی شبیه قاعدگی، سردرد و درد شکم رخ دهد.

اندازه شکم به ارتفاع 30 سانتی متر می رسد.

احساس برداشتن اندام ها از بدن در نتیجه فشار رحم؛

ایجاد خطوط قرمز یا صورتی روی سینه ها، بین قفسه سینه و شکم، قسمت تحتانی معده به سمت ران، قسمت باسن و بازو.

احساس خارش در معده؛

تکرر ادرار؛

سوزش سر دل یا احساس ترش؛

کمر درد ناگهانی؛

افزایش حساسیت سینه ها؛

احساس تنگی نفس؛

احساس افسردگی؛

افزایش خطر ایست قلبی ناگهانی و اسهال؛

تنگی نفس

احساس افسردگی؛

افزایش خواب آلودگی و خواب های آشفته به دلیل تغییرات هورمونی.
 

ادامه مقاله: https://payju.ir/content/مراکز-سونوگرافی-در-شیراز 



برچسب ها : ,
آرشيو وبلاگ
آمار
تعداد آنلاین : 2
بازدید امروز : 165
بازدید دیروز : 653
بازدید هفته : 818
بازدید کل : 218284
تعداد پست ها : 49
تعداد نظرات : 1